Coronanieuws Geplaatst 1 oktober 2020

Off

Hallo lieve allemaal,

Juist in deze en komende tijd die we nu allemaal weer meemaken, is het heel erg belangrijk om in verbinding te blijven met elkaar. Juist nu de wereld om ons heen weer onrustiger en onveiliger gaat aanvoelen, is het belangrijk om met elkaar onze rust en liefde te kunnen delen.

Wanneer je om je heen kijkt en ook vooral voelt, gebeurt er natuurlijk van alles. Onze wereld staat opnieuw weer op zijn kop.

Aan de ene kant is er natuurlijk de angst, vaak ook bij jezelf en ook bij anderen. Er zijn zorgen, voor jezelf en ook voor anderen.

Aan de andere kant zie en ervaar je ook een enorme bewustzijnsontwikkeling, maar de situatie wordt weer wat ernstiger en de maatregelen strenger. Mede omdat niet iedereen netjes luistert naar wat premier Rutte en minister De Jonge ons weer allemaal opdragen waar we ons aan moeten houden wat het coronavirus betreft. We zitten in dit land nl niet allemaal op dezelfde golflengte. Mensen die er kennelijk helemaal niet in geloven, mensen die erin geloven als je ze eraan herinnert, mensen die er in geloven als het hun uitkomt, mensen die het geloven als ze een zieke zien, mensen die erin geloven als ze ziek worden. Maar de meeste mensen zijn te goeder trouw. Daar ben ik van overtuigd. Ze geloven zeker dat het virus er is, maar ze vergeten het gewoon af en toe. Omdat ze er ondanks alles wat er is gebeurd de afgelopen maanden, nog steeds niet op ingericht zijn. Dus wat corona betreft zijn er diverse setjes eigen geloofwaardigheden. Maar het virus heerst en steekt helaas opnieuw de kop weer op. De situatie is best ernstig en veel mensen realiseren dit nog niet goed genoeg. We hopen nu toch met alle genomen maatregelen het virus weer opnieuw de kop te kunnen indrukken en we weer voor het virus uit kunnen lopen i.p.v. erachter aan, maar het is echter een heftig virus. We blijven dus zeker zelf voor onze gezondheid zorgen en blijven hierin ons gezond verstand gebruiken. We zullen dus samen weer gaan proberen de tweede golf te onderdrukken. Ongeacht hoeveel stress, frustratie en verdriet je hebt, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Blijf dit zien. Dankbaarheid is de waardering voor het leven zelf. En het zorgt ervoor dat je plezier en inspiratie kunt halen uit kleine, dagelijkse dingen. Een prachtig instrument voor tevredenheid en voldoening.

Wij, als bestuur van onze vereniging Veghelse Vrouwen Organisatie hebben gelukkig weinig nieuws te melden. Wij, het bestuur zijn gelukkig nog allen gezond. Toch willen we graag met elkaar in contact blijven. De beslissing om ons nieuwe seizoen pas weer op te starten in januari 2021 is een goede keuze geweest.
Want ondanks alle onrust nu, weten we dat dit weer over gaat en dat er een tijd komt dat we dit weer achter ons kunnen laten. We hopen dat we het virus met z’n allen dit einde van het jaar onder controle krijgen. Heel snel zijn er aanpassingen nodig om de verspreiding van het virus te vertragen. Het mooie is dat vrijwel iedereen op zijn eigen manier meehelpt. Samen voeren we de maatregelen uit die worden afgesproken. Moeilijke tijden halen saamhorigheid in de mensen naar boven. Voor de ouderen onder ons is het wel extra moeilijk omdat ze minder of zelfs geen bezoek meer kunnen ontvangen. Gelukkig zijn er altijd mensen die er aan denken een kaartje te sturen, even te bellen om te vragen hoe het gaat. Dit kan natuurlijk ook binnen onze vereniging. Leden kunnen elkaar ondersteunen, bellen, kaartje sturen, enz. Zo blijven we toch met elkaar in contact.
Hopelijk gaat het allemaal niet te lang duren en komen we deze moeilijke periode zonder grote problemen te boven. Hoe het verder gaat verlopen, deze komende maanden weten we niet. We wachten alles op een gezonde manier af en treffen dan weer maatregelen of we ons verenigingsleven per 1 januari 2021 weer op kunnen starten.