Nieuw seizoen 2021; uitgesteld Geplaatst 13 december 2020

Off

Thema: “Aandacht voor elkaar en geluk”

Beste allemaal,                                                                                           Veghel,  december 2020

Allemaal een warm, hartelijk en schriftelijk welkom, namens de bestuursleden, Diny, Annie, Marietje, Thea en Jos via deze mail over wanneer is er een goede opening voor ons nieuwe seizoen of een eerste ontmoeting van Veghelse Vrouwen Organisatie na wederom een aantal lange en onrustige maanden. 

Aanvullingen maatregelen corona
Om te beginnen snappen we steeds beter hoe jullie verlangen om weer naar georganiseerde bijeenkomsten van onze vereniging te gaan. Wij zouden ook niets liever willen! Het blijft daarbij ontzettend lastig dat we bij een bijeenkomst nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden en de daarbij behorende beperkte maatregelen.

Daarbij is het goed om door bestuur, maar ook door de leden goed na te denken over het organiseren van bijeenkomsten. We blijven allemaal een eigen verantwoordelijkheid houden in het maken van keuzes. Belangrijk is dat iedereen goed in de gaten houdt hoe maatregelen uitwerken en wat in onze situatie het beste is.

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig en het dagelijks leven is niet meer hetzelfde.
Tegelijkertijd prikkelt deze bijzondere tijd ook bij veel mensen hun creativiteit, saamhorigheid en hulpbereidheid.

Wat gaan we doen.

We staan nog steeds voor een periode, die ons nog geen helderheid geeft wat de toekomst zal brengen. Jij kiest hoe je daarmee omgaat. Nieuwe paden worden telkens opnieuw aangegeven om op een gegeven moment boven de huidige corona-situatie uit te komen. We weten hierbij niet altijd meteen waar het naar toegaat en wat hierin de beste keuze zal zijn.

Het beleid blijft voorlopig nog steeds om géén fysieke bijeenkomsten te organiseren, zoals we dat van oudsher gewend zijn te doen (de zogenaamde afdelingsavonden), tenzij we zeker weten dat we dat veilig kunnen doen met een maximum van aantal personen met handhaving van de 1,5 meter afstand. Advies: zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt . Na 1 december wordt het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes verplicht. Dus ook in De Lapvoet. 

Echter onze huidige locatie, “De Lapvoet”, is door nieuwe strengere maatregelen voorlopig weer gesloten. Mogelijk dat er meer ruimte komt in 2021 na toediening van een vaccin. 

De mogelijkheid bestaat ook dat er in de maand december wellicht een tijdelijke nieuwe opleving  van het virus komt waardoor maatregelen weer extra aangescherpt zullen worden.
We weten dat een groot deel van onze leden zich in de risicogroepen bevindt. Deze leden kunnen of willen mogelijk niet deelnemen aan bijeenkomsten.

Als organisatie volgen wij de richtlijnen en regels van het kabinet, RIVM en andere deskundigen en laten hierbij ook deels ons gezonde verstand gebruiken voor onze vereniging.

Dit alles heeft het bestuur van de Veghelse Vrouwen Organisatie opnieuw doen besluiten om voorlopig toch nog geen bijeenkomsten te organiseren, de komende maanden.

Wij begrijpen dat dit wederom een enorme impact zal hebben op onze leden. We blijven jullie steunen met tips en adviezen om ook in deze tijd op een andere manier toch het contact met elkaar te behouden. We willen, indien mogelijk, een paar contactochtenden of –middagen, verzorgen eind februari/maart/april 2021 zodat we elkaar toch weer eens zien en kunnen praten met elkaar. 

We hopen dat 2021 weer een veelbelovend jaar zal worden met nieuwe kansen om onze weg naar onszelf en de ander weer samen te ontdekken en te ervaren, een nieuw seizoen met als thema “Aandacht voor elkaar en Geluk”.

Het wordt een nieuwe, andere tijd, ook voor onze vrouwenvereniging. Toch nog voorlopig 1,5 m hanteren, graag elkaar even vastpakken voorlopig ook niet. We hebben allemaal zorgen, verdriet meegemaakt in afgelopen periode, maar zeker ook mooie positieve kanten van ons persoonlijk welzijn. Nieuwe ideeën, krachten en levenslessen opgedaan. Beperkingen leiden ook vaak tot nieuwe mogelijkheden. Het geeft ons hoop en de overtuiging dat we deze zwarte pagina in onze geschiedenis op een goede dag toch om kunnen slaan. We willen nu samen met elkaar op pad gaan om weer een nieuwe, andere tijd op te bouwen voor onze vereniging. We gaan er vanuit dat we wat later in 2021elkaar weer kunnen ontmoeten, met andere bezigheden bezig zijn en met elkaar omgaan op een gezellige en ontspannende manier.

We hopen dat we elkaar toch af en toe kunnen ontmoeten, lief en leed delen met elkaar, dus goede aandacht voor elkaar.

Moeilijke tijden halen saamhorigheid in de mensen naar boven. Er zijn de afgelopen decennia continu crisissen geweest, en elke keer kwamen we weer er bovenop.

Hopelijk gaat het allemaal niet te lang meer duren en komen we deze moeilijke periode zonder grote problemen te boven.

We hebben als Veghelse vrouwen Organisatie een mooi bedrag van Rabo Club Support ontvangen, n.l. € 415,41. Dit hebben jullie voor onze vereniging als Rabobanklid bij elkaar gestemd. Onze heel hartelijke dank hiervoor, want dit is een mooie financiële aanvulling voor onze vereniging. Door jullie vertrouwen in ons is dit gelukt om dit mooie bedrag te krijgen. Dit geeft toch weer een positieve kracht en energie en tevens versterkt het onze vereniging.

De decembermaand blijft toch voor een ieder een mooie maand om de familiebanden weer eens te versterken met elkaar. Dit zal ook in december voor ons een grote andere opgave worden. Een totaal andere decembermaand dan andere jaren. Afstand en met minder geliefde personen in een moment samen. Toch wensen wij jullie een mooie en goede decembermaand toe. Mooie warme Kerstdagen met heel veel warm licht en een goede jaarwisseling met heel veel goede en prettige vooruitzichten in 2021.

Let een beetje op elkaar. De komende tijd blijft voor de een wat moeilijker  dan voor de ander.

Heel veel hartelijke en warme groeten met toch veel lichtpuntjes,

Tot de eerst volgende keer.

Jos van Dijk, namens
Veghelse Vrouwen Organisatie
Tel.: 0413-350511
emailadres: VVOVeghel@outlook.com
website: www.veghelsevrouwenorganisatie.nl

Laat merken dat je om elkaar geeft,
dat je samen iets moois beleeft.
Voel de warmte die dat alles brengen kan, 
geniet van de liefde tussen gezinsleden, vrouw en man.
Een kleine, welgemeende kerstwens, voor ieder dier en elk mens:
Vrede en harmonie op aarde, en laat een ieder in zijn waarde

En vergeet niet om al de liefde die je hebt gekregen, 
aan iedereen die het nodig heeft door te geven.

Bij het haardvuur wordt het lekker warm,
en zal de kou verdwijnen.
In het donker zal je dan,
met kerst heel veel lichtjes zien schijnen.

Als je eenzaam bent, wensen we je liefde.
Als je je down voelt, wensen we je vreugde.
Als je bezorgd bent, wensen we je vrede.
Als je je leeg voelt, wensen we je hoop.

De warmte van kerst zal je hart en ziel verwarmen
de hoop van nieuwjaar zal je met vreugde omarmen

Brei een eind aan 2020 en pak de draad weer op in 2021. 
Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Lieve vrouwen van Veghelse Vrouwen Organisatie,

We vinden samen moed en kracht

We laten elkaar niet zitten

Blijf dat vooral zien

We zijn er voor elkaar.

Bestuur Veghelse Vrouwen Organisatie